30.08.2013 seopetriii

PANEE VAI TROLLAA??? ihansama MUTTA seo perjantai P-P-PERSEET.,!!! sexiä JOKAPÄIVÄ!!

JUOXE FOREST GUMP JUOXE KALJAKAUPPA MENEE VITTU KIINNI YSILTÄ!!!!!

taka14

NIINNO.,.,TOISTEPÄIN,..,HMMM PITÄSKÖ SEMMONE LEFFAKI TEHÄ.,???

Tämän takia luovilla aloilla kärsitään paljon mielialahäiriöistä

Kirjailijat, säveltäjät ja suuret tiedemiehet kärsivät usein kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.  Psykiatrian dosentti Marko Sorvaniemen mukaan työ ei tee ihmistä hulluksi vaan luoviin ammatteihin hakeutuu ihmisiä, jotka sairastavat tai joilla on alttius sairastua kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. On luontevaa hakeutua työhön, jossa tuntee olevansa hyvä.

– He huomaavat, että he pystyvät johonkin sellaiseen, mihin muut eivät pysty. Henkilöillä, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, on tie avoinna luovuuteen, Sorvaniemi sanoo.

Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivät henkilöt ovat usein luovasti lahjakkaita, koska he pystyvät yhdistelemään asioita tavalla, johon muut eivät pysty.

– Hypomaaninen tai maaninen mieli tuottaa ideoita keskimääräistä enemmän. Sitä kautta syntyy uutta poikkeuksellista ideointia ja siltoja ideoiden välille.

– Kyseessä on tilapäinen häiriötila, jonka aikana estot häviät, mieli on vapautunut ja asioita pystyy yhdistelemään vähemmin suodattimin.

Kirjailijoilla muita yleisempää

Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivät etenkin kirjailijat. Tutkimusten mukaan rutkasti yli puolella on depressiohistoriaa ja ylipäätään mielialahäiriötä. Jos otetaan vertailuryhmä tavallisesta väestöstä, kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaa noin yksi sadasta. Kirjailijoiden ryhmässä osuus voi olla jopa monikymmenkertainen.

– Luulen, että siinä on kyse siitä, että bipolaarinen alttius on helpointa hyödyntää kirjallisessa ammatissa. Kieli ja kielenhallinta vie paljon kapasiteettia aivoista.

Sairaus voi saada aikaan myös tuotteliaisuutta. Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsinyt kirjailija Mika Waltari kirjoitti maailmankuulun lähes 800 sivuisen menestysteoksensa Sinuhe egyptiläinen vain kolmessa ja puolessa kuukaudessa.

– Maanisella ihmisellä on aivan valtava kapasiteetti tuottaa asioita. Waltari suolsi parhaimmillaan päivässä 27 sivua virheetöntä tekstiä, mikä on Suomen ennätys.

–  Myös Beethoven teki isot teoksensa maanisessa tilassa. Hän väitti, että hän pystyy näkemään teoksensa joka suunnasta.

Sorvaniemi kertoo, että kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä pystyy hyvin yhdistelemään, kahta, kolmea tai vaikkapa kymmentä eri ideaa. Juuri yhdistelykyky on se, jonka ansiosta syntyy mullistavia uusia ideoita. Se saa aikaan suuria taiteilijoita.

– Pelkkä sairaus tai luovuus ei riitä. Ne ihmiset eivät kirjoita sinuheita, ne seisovat Citymarketin kassajonossa, kuten itsekin äsken, Sorvaniemi naurahtaa.

Vaatiiko luovuus siis jonkinasteista hulluutta?

– Jos tauti oireilisi sillä tavalla, ettei se menisi itsetuhoisen depression puolelle niin siitä olisi hyötyä. Mutta monet suuret kirjailijat ja taitelijat ovat päätyneet itsemurhaan. Se lista on valitettavan pitkä. Sairauden normivaihe toimii polttoaineena ja on usein tuottavuuden edellytys.

Kaksisuuntaisen mielialahäiriöön kuuluvat myös lamauttavat ja synkät depressiojaksot. Luovuuden kannalta kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavilla hedelmällisimmät sairauden vaiheet ovat lievä maanisuus ja depressio.

– Täysi mania ei ole myöskään luovuutta tuottavaa eikä silloin pysty luovuutta työn kautta purkamaankaan.

Sorvaniemen mukaan kaksisuuntaisen mielialahäiriön mukanaan tuomaa luovuutta on nähtävissä kirjailijoiden lisäksi myös säveltäjissä, kuvataiteilijoissa ja Nobel-palkituissa ihmisissä. Oma ryhmänsä ovat myös hyvin ansioituneet tiedemiehet, suurliikemiehet ja poliitikot, kuten Winston Churchill.

HMMMM MIELENKIINTOSTA.,,.,.OONXMÄÄ HULLU VAI OOTTEXTE KAIKKI VITTU HULLUJA.,,.???

tattootity

KOVA HOMMA KANTAA TISSIÄ ENNENKU ALKAA ROIKKUUN.,.,HUH!!!!

TALO_2

NOIHA SE TAITAA VAA VITTU MENNÄ.,.,.,PASKA MAAILMA,..

SUSIHOMMIA,.,.,.NIIJA EIX NYT OLLU TÄYTTÄKUUTA AAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

susi_2

TIÄXÄÄ KÄSITÄXÄÄ YMMÄRÄXÄÄ ??????,.,.,..,

Laulajatar sokeerasi gaalassa: Olen nussinu ehdokkaista 40 prosentin kanssa

Ruotsalaislaulaja Molly Sandén yllätti yleisön seksipaljastuksella. Molly Sandén jakoi Rockbjörnen -gaalassa vuoden parhaan mieslaulajan palkintoa. Viiden ehdokkaan esittelystä muodostui illan kohutapaus.

– Tämä on suosikkikategoriani, Sandén aloitti. Olen maannut ehdokkaista 40 prosentin kanssa. Kaksi hoidettu – enää kolme jäljellä.

Sandénin heitto aiheutti kohun. Myöhemmin laulajatar naureskeli tapahtuneelle ja sanoi sen olleen päähänpisto hänen kuultuaan ehdokkaista. Hän kertoo myös isoisältään tulleesta tekstiviestistä.

– Toivottavasti tänään ei tule 60 prosenttia täyteen, isoisä lohkaisi.

Ehdokkaista Eric Saade on Sandénsin ex-poikaystävä ja laulaja Danny Saucedo puolestaan nykyinen. Kumpikaan Sandénin valloituksista ei saanut palkintoa, vaan se meni Håkan Hellströmille.

KYLLÄ AINA TAVOITTEITA PITÄÄ OLLA.,.,.,!!! ISOISÄKIN ROHKASEE,.,.REENIÄ

kakku01

EI KIITOS,..,MÄÄ EN VÄLITÄ KAKUISTA NIINKÄ..,MÄÄ PASSAAN.,

kalassaimg49182ecbeeaba

SYÖKÖ HYVIN.,.???? SIIS KALA.,.??

AINA EI MEE IHA PUTKEE.EBIN FAILIT PUTKESSA KITENKI HAH VITTU HUH.,.,

syntydaa6bd3e

ÖÖÖÖÖ SIIS MITÄH VITTUA.,.,???

Kuinka naisen haaste onnistui? Pani joka päivä vuoden ajan

Huffington Post -lehden bloggaaja kertoi videohaastattelussa, kuinka hänen itselleen ja miehelleen asettama haaste lopulta onnistui ja mitä vaikutuksia sillä oli.  Bloggaaja Brittany Gibbons halusi kokeilla säännöllinen seksin vaikutuksia. Hän julisti blogissaan haastavansa itsensä ja aviomiehensä harrastamaan seksiä joka päivä vuoden ajan. Huffington Post tenttasi Gibbonsia videohaastattelussa haasteen onnistumisesta.

– Minulla on ollut ongelmia itsetunnon ja läheisyyteen liittyvissä asioissa, Gibbons tunnusti haastattelussa.

Hän kertoo, että halusi haasteellaan testata seksin vaikutuksia muun muassa näihin ongelmiin.

– Ainakin näytät terveeltä ja hehkuvalta, Huffington Post -lehden toimittaja kehui Gibbonsia.

Nainen sanoo, ettei hasteen suorittaminen ollut täysin vaivatonta.

– Haastellista oli sitoutua tähän vuodeksi. Lisäksi ajan järjestäminen oli haastavaa, meillä on pieniä lapsia. Ja sen lisäksi, että olin epävarma vartalostani, olin myös todella väsynyt, hän listaa.

– En myöskään halunnut, että projektista tulisi yksi velvollisuus lisää.

Brittany Gibbons löysi uudenlaisia näkökulmia läheisyydestä.

– Tajusin, että se aika oli meidän yhteistä aikaamme, eikä pelkästään vanhempina, hän totesi.

Projekti vaikutti onnistuneelta. Gibbons huomasi ruumiinkuvansa ja itsetuntonsa vahvistuvan, kun läheisyys aviomiehen kanssa oli lisääntynyt huomattavasti. Gibbons totesi, että kun hän miehensä tekojen johdosta alkoi tuntea olonsa paremmaksi, se hyödytti koko parisuhdetta.

EI YLLÄTYS MUN MIELESTÄ,..,EI TOSTA VOI OLLA MITÄÄ HAITTAA PELKÄSTÄÄ HYÖTYY.,,.REENIÄ VAA.,,.!!!!

syödä5

JA EIKU SSYYYYÖÖÖÖÖÖMMMMÄÄÄÄÄÄÄNNNNN!!!!!!!!!!!!!! ONKO NÄLKÄ?

tahdon7

JOS KERRAN LISSU NIIN MIXEI MIXEI MUUTKIN.,,.??? MULLEO IHANSAMA,..,

KYLLÄ LÄHTEEEEEEEEEE,..,.,!!!! TURBOLLA MEINAAA,.,.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,